Всесвітній день боротьби з туберкульозом

2017-03-24

/Files/images/rm/h_ua_den_borbi_s_tuberkulez.jpg

24 березня 2017 року проводиться Всесвітній день боротьби із захворюванням на туберкульоз.

Туберкульоз - інфекційне захворювання, яке вражає людину будь-якого віку, статі та соціального положення!

Темою Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом цього року є гасло "Об'єднуймось, щоб покласти край туберкульозу!"

Підвищеного ризику розвитку туберкульозу піддаються люди з ослабленою імунною системою. Імовірність розвитку активного туберкульозу у людини з ВІЛ приблизно в 26-31 разів вище.

Всесвітній день боротьби з туберкульозом відзначається за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я в день, коли німецький мікробіолог Роберт Кох заявив про зроблене ним відкриття збудника туберкульозу.

У нашій школі було проведено виховну годину-презентацію за темою: «Туберкульоз: запитання та відповіді». Учням була запропонована інформація, яка допоможе людині своєчасно прийняти рішення, від якого залежить здоров'я і навіть життя.Вчитель з основ здоровя (заступник директора по виховній роботі) Вятер Т.М. та медична сестра школи Бешковецька І.В. розповіли про туберкульоз, його симптоми, як захистити себе та своїх близьких від цієї тяжкої хвороби, до якого лікаря звернутися, коли помітиш схожі на туберкульоз симптоми. Учні ознайомилися з відповідями на запитання, які частіше всього виникають у більшості людей, коли вони чують слово «туберкульоз». Було продемонстровано відеоролик та презентація на дану тему.

В старших класах відбулось засідання круглого столу "Захисти себе від туберкульозу". Під час засідання було підкреслено, що в даний момент ця хвороба стала епідемією та несе багато смертей.

Учні підготували інформацію: що таке туберкульоз?, особливості мікобактерій туберкульозу, з'ясували фактори, які сприяють захворюванню на туберкульоз, симптоми туберкульозу. В кінці підкреслили, що туберкульоз - цу інфекційна, соціально небезпечна хвороба, яка вимагає тривалого комплексного лікування. Головне - вчасно звернутися по допомогу. І слід пам'ятати, що наше здоров'я у наших руках!

Біла ромашка стала символом боротьби з цим захворюванням. Учні виготовили емблеми-ромашки та стінгазету з інформацією про туберкульоз і методами профілактики і боротьби з ним, а також з побажаннями.

/Files/images/rm/-------988775.jpg/Files/images/rm/----gdgdg554.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi