Наш перший український двохтисячник (2061 м.) – підкорено!

2021-07-20

Для перегляду відео необхідно встановити останню версію Adobe Flash Player. 14-15 липня група учнів ЗОШ І-ІІІ ст. с. Клювинці під керівництвом вчителів Фостик Н.М. і Трудоруди Г.М. та за матеріальної та моральної підтримки батьків, здійснила екскурсію в Карпати.

Перший день поїздки став для усіх учасників без перебільшення історичним.

О 11 год. 10 хв. почалося сходження на Говерлу. Воно було не з простих, але неймовірні краєвиди довкола та приємні передчуття вгамовували втому та спонукали рухатися маршрутною стежкою далі.

О 14 год. 40 хв. всі учасники були на маківці найвищої гори України. Перевівши подих і втамувавши тремтіння в ногах, підкорювачі вершини озиралися навкруги і не могли вдосталь насолодитися величчю та красою унікальних панорам Карпатських гір, даровних Богом Україні.

Другий день був насичений пізнавальними екскурсіями. З самого ранку – «Полонина Перці» (ознайомлення із звичаями та традиціями гуцулів, їзда верхи, дегустація та виготовлення місцевих сирів, спілкування з мольфаром та гра на національних музичних інструментах). Потім – парк динозаврів. Пізніше – похід з екскурсоводом на скелі Довбуша, під час якого учасники дізналися багато цікавих фактів про життя Олекси Довбуша та опришків. І насамкінець – водоспад Гук та сувенірний ринок в Яремче.

Пережите і побачене залишиться у памʾяті назавжди!

І на додаток коротенький відеозвіт екскурсії від наймолодшого учасника групи Чорного Р.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi